Смолянчанката Василена Паричкова е номинирана за Национална диплома

26 Jun, 2020

Зрелостничката Василена Паричкова от 12а клас в ППМГ „Васил Левски“ – Смолян е с две пълни отлични оценки на двете матури.

Тя е номинирана за почетното отличие Национална диплома – за отличен успех от всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

На тържествена церемония кметът Мелемов връчи дипломите на зрелостниците от ППМГ „Васил Левски“. Гост на тържеството бе и началникът на РУО Мария Семерджиева.

Освен, че са ученолюбиви, зрелостниците са и милосърдни. 12а клас са решили вместо пари за бални тоалети да дарят средствата за лечението на Радина и Денислав от Смилян. Така те събрали 820 лв. и подкрепили лечението на дечицата.В кампанията се включила и класната им ръководителка. Затова на изпращането им те бяха с тениски с логото на гимназията. Беше прочетено благодарствено писмо от родителите на Радина и Денислав.

Гимназията завършват 87 зрелостници от четири паралелки. Всички успешно са положили държавните зрелостни изпити и са постигнали високи резултати. Общият брой на отличните оценки за трите матури е 70, като ученичката

21 зрелостници са с по две отлични оценки на матурите и други 27 с по една. 29 ученици са с отличен успех на дипломата за средно образование.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура