Тържествено изпращане на абитуриентите от гимназията по туризъм в Смолян

25 Jun, 2020

 „Днешният звън на училищния звънец носи в себе си цялата палитра от чувства, които са събрани в сърцата и душите ви! Той звъни някак особено, пораждайки носталгия по всичко преживяно тук през последните години.

Предстоят ви много изпитания, защото човешкият живот е многолик. Но солидната подготовка, която са ви дали вашите учители, заедно с усилията и желанието ви да постигате целите си, ще ви носят успех. По какъвто и път да поемете занапред, не забравяйте това училище, спомняйте си за тези, които са ви помагали – учители, педагози, съученици! Търсете ги, вярвайте в тях, в утрешния ден те отново ще ви помогнат!“, заместник-областният управител Андриян Петров поздрави абитуриентите от Випуск 2020 на ПГТС „Никола Й. Вапцаров“-гр.Смолян.

„Скъпи родители, вижте вашите пораснали деца, те поемат по своя самостоятелен живот, като зрели и достойни млади хора! Скъпи преподаватели, още едно ято отлита от вашето гнездо!“, Петров се обърна към родителите и колектива на училището. Той използва случая да изрази, от свое име и от името на областния управител Недялко Славов, огромна благодарност към това, което учителите направиха през последните месеци, през които работиха в необичайни условия, за професионализма и усилията. „Поклон пред това, което правите!“

В заключение, заместник-областният управител Андриян Петров пожела на добър час на Випуск 2020. „Бъдете достойни родопчани и се гордейте, че сте възпитаници на Професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“-гр.Смолян!“

Приветствия към абитуриентите, колектива на училището, родителите и гостите отправиха също началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева, директорът на ПГТС „Никола Й. Вапцаров“-гр.Смолян Антоанета Караджова, представител на учениците от Випуск 2020, представител на техните родители. Традицията беше спазена – музикален поздрав отправиха млади местни таланти с родопска гайда и народна песен.

Заместник-областният управител лично връчи дипломите на отличниците. Началникът на РУО-Смолян връчи три специални стипендии.

„Получателят на ваучер за специална стипендия има право на 250 евро/месечно по време на обучението си в бакалавърските програми плюс осигурена лятна програма от три до пет месеца, за която всяко лято да получава над 1000 евро/месечно от грантови възнаграждения.“, Семерджиева даде кратка информация, за привилегиите, които осигуряват тези стипендии.

Днес, при спазване на противоепидемичните мерки, беше изпратен Випуск 2020 при ПГТС „Никола Й. Вапцаров“-гр.Смолян. Бяха връчени свидетелства за завършено средно образование и професионална квалификация на 22-ма завършващи дневна форма на обучение и 5-ма самостоятелна форма, в която се дипломираха двама специалисти по строителство и архитектура и трима готвачи.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето