Лятната програма в Пампорово – движение и спорт в планината

23 Jun, 2020

Лятната ваканционна програма в Пампорово е с основен акцент движение и спорт в планината.

Летният туристически сезон в Пампорово се открива на 3 юли. В началото на юли отварят врати част от хотелите в курорта.

Повече движение, спорт и активности сред природата е лятното предложение на “Пампорово”. Програмата е особено актуална, целяща да накара повече хора да се движат, спортуват и да са на чист въздух в планината, като превенция срещу всякакви вируси и за добро здраве.

В деня на откриването на ваканционния сезон, 3 юли, ще работи безплатно “Парк Язовира”, който отвори врати миналото лято и се превърна в основна лятна атракция в курорта. Паркът е разширен и обновен, включва нови атракции и обособени зони. Въжена градина, скокове върху въздушна възглавница, планински фитнес, плажна и хамак зона за релакс, спортен риболов, трасе за планинско бягане и колоездене, детски кът с малък алпийски тролей са част от предложенията в “Парк Язовира”.

На 4 юли ще се организира планински преход до вр. Мургавец. Маршрутът е включен в лятната програма в Пампорово, която ще предлага график със седмични спортни активности и занимания.

Феноменът “отрицателна йонизация” е във фокуса на лятната програма в Пампорово.

Родопите са единствената планина в България и една от малкото в света с толкова високо ниво на отрицателна йонизация, която оказва изключително благоприятно въздействие върху човешкото тяло и здраве, като същевременно убива и голяма част от вирусите и бактериите, обясняват от “Пампорово” АД.

Пешеходни преходи до вр. Мургавец, вр. Снежанка, Смолянските езера, Каньона на Водопадите, Роженската обсерватория и др. са част от летните предложеният в Пампорово. Наред с пешеходните турове и преходи, местният Туристически център ще предложи на посетителите и богат избор от екскурзии и забавления.

За всички колоездачи и през този сезон ще функционира “Велопарк Пампорово” – най-големият специализиран парк за планинско колоездене в България и на Балканите. Трасетата във велопарка са подходящи както за напреднали, така и за начинаещи байкъри.

„Движи се, дишай и споделяй“ е мотото на лято 2020 в планинския курорт.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура