Община Смолян обяви конкурс на тема „Моят Смолян през 2050-та година”

18 Jun, 2020

Община Смолян обяви конкурс на тема „Моят Смолян през 2050-та година“. Той е посветен на Празника на обединения град и е по идея на кмета Николай Мелемов.

Градоначалникът кани всички деца и младежи до 18 години да представят своята идея за бъдещето на града ни след 30 години.

Нека помечтаем смело за това как искаме да изглежда Смолян след 30 години.

През годините градът ни се разви и промени много. Положиха се и продължават да се полагат усилия, за да направим Смолян модерен европейски град, устойчив към изискванията на съвремието.

Всички желаещи да участват в конкурса могат да представят своите идеи, използвайки следните категории:

• Категория „Изобразително изкуство“ – рисунки, апликации или други творби по зададената тема с материали по избор.
• Категория „Литературно творчество“ – кратки разкази или есета в обем до две страници.
• Категория “Мултимедия“ – кратко видео или презентация, представено от един или група автори с продължителност до 5 минути. Видеото би могло например да представя виртуална разходка из града, в която разказвате как бихте желали да се промени той в бъдеще, интервю с един или повече участници по темата и други.

Възрастови групи:

I. Деца до 7 години
II. Ученици от 1-4 клас
III. Ученици 5-8 клас
IV. Ученици 9-12 клас

Начало на конкурса: 19.06.2020 г.
Краен срок за участие: 16.10.2020 г.

Необходимо е родител/настойник да подпише декларация за съгласие за участие в конкурса и за публикуване на творбата в интернет страницата на Община Смолян, в електронни и печатни публикации, свързани с конкурса. При групово участие е нужна отделна декларация за всеки от участниците.

Желаещите да участват следва да изпратят творбата си в електронен вариант заедно с подписана и сканирана декларация на: konkursi@smolyan.bg , като в темата на е-mail-а задължително цитират заглавието на конкурса.

Да се има предвид следното:
–  За категория „Мултимедия“, в случай, че файлът е твърде голям за прикачване към e-mail, моля да изпратите линк за сваляне на файла.
–  За категория „Изобразително изкуство“ – сканирано или заснето копие.

Постъпилите творби ще бъдат оценени по своята оригиналност, задълбоченост, ангажираност към проблемите на града ни.

Голямата награда – таблет – ще бъде присъдена на участника с най-оригинална идея. Във всяка категория ще бъдат излъчени победители, които ще получат награди, а на всички участници ще се връчат грамоти за участие.

Участниците в конкурса ще бъдат оценени от компетентно жури. Наградите на победителите ще бъдат връчени от кмета на Община Смолян Николай Мелемов.

Тази година – 2020 е година на планиране за Община Смолян. Това е годината, в която подготвяме стратегически документи с голямо значение за бъдещото развитие на общината. Вярваме, че идеите и мнението на бъдещото поколение на Смолян трябва да бъдат чути.

Най-подходящите идеи ще бъдат включени в стратегическите планове на Община Смолян:

  • План за интегрирано развитие на Община Смолян 2021-2027;
  • План за действие за устойчива енергия и климат на Община Смолян до 2030 г.;
  • Смела визия за град Смолян с хоризонт 2050, разработвана по проект +CityxChange по програма „Хоризонт 2020“.

За въпроси: телефон 030167637

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура