819 седмокласници на изпита по математика в Смолянско

17 Jun, 2020

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки беше проведен изпитът по математика за Националното външно оценяване (НВО) за 7 клас, на който се явиха 819 ученици в Смолянско.

Вторият изпит от НВО започна в 9:00 часа в 42 училища в Смолян и областта, и протече нормално, при спазване на правилата за информационна сигурност и всички противоепидемични мерки.

Всички деца преминаха сутрешен филтър, бяха пропуснати в залите след медицински преглед и измерване на телесна температура. В двора учениците изчакваха реда си на препоръчителното разстояние от 2 метра.

Всички участници в изпита – квестори, учители и ученици са с предпазни маски. 327 квестори следят за нормалното протичане на изпита.

В сервизните помещения са осигурени дезинфектанти, залите са обработени и дезинфекцирани по всички изисквания и алгоритми на МЗ.

Учениците са разпределени максимум по 10 души в предварително дезинфекцирани зали, на разстояние 1.5 – 2 метра. Видеонаблюдение е осигурено във всички средни училища, както и в някои от основните училища.  За учениците със СОП са осигурени консултанти и съответната подкрепяща среда.

РУО Смолян напомня на родители и седмокласници, че свидетелствата за завършено основно образование трябва да бъдат издадени до 3 юли 2020 г. От 3 до 7 юли е подаването на документи за участие в приема на ученици по Наредба №10 от 01.09.2016 г. в средни училища, профилирани и професионални гимназии.

Подаването на документи е само по електронен път чрез платформата https://priem.mon.bg с входящ номер на ученика и уникален код за достъп, наличен в служебната бележка на ученика.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура