Три жени от фабрика в Доспат са заразени с коронавирус

06 Jun, 2020

Три жени от производствено предприятие в Доспат са дали положителни проби за коронавирус.

Първо е установена една хоспитализирана пациентка в МБАЛ-Гоце Делчев, която е положителна за коронавирус, с диагноза пневмония. Жената е на 55 години и е от село Любча, община Доспат.

Изследванията на контактните й лица в семейството са отрицателни за вируса, което насочва като възможен източник работното й място. Жената работи в голямо предприятие в Доспат, в цех с 50 работници, от околните села, включително село Сърница, Пазарджик.

Като продължение на противоепидемичното обследване са взети 50 проби за PCR изследване, от които има 2 положителни – жена от село Сърница, предадена на РЗИ-Пазарджик и жена на 47 години от село Барутин, община Доспат, без оплаквания. Тя ще бъде поставена под карантина в дома си заедно с контактните в семейството й.

На собственика на предприятието е издадено предписание от РЗИ-Смолян за по-строг контрол по спазване на противоепидемичните мерки и извършване на пълна дезинфекция на помещенията. На всички останали работници от цеха ще бъдат взети проби за изследване за вирусоносителство.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура