Ради Лазарова: В колекция Impressions 2021 се стремях да постигна нещо много артистично

04 Jun, 2020

Най-новата булчинска колекция „Impressions 2021” на модна къща Blink с дизайнер смолянчанката Радослава Лазарова беше представена с виртуална пресконференция, организирана от Консултантска къща „От игла до конец” и „Алма комуникация“.

Водещ на първата в България дигитална пресконференция с модна и лайфстайл презентация беше проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода.

Актуалните предложения на Радослава Лазарова бяха представени с мултимедийни материали, снимки и видео, като самата дизайнерка сподели какви са акцентите и на какво е заложила. Специално за виртуалната презентация топмоделите Вероника Стефанова и Никол Предьова посетиха шоурума на „Блинк” в сватбен център „My Wedding” в София и записаха видео с избрани рокли от колекция „Impressions 2021”.

Част от роклите в колекцията бяха представени за първи път по време на ревю-спектакъла на годишните награди „Златна игла 2020” на Академията за мода, където Радослава Лазарова беше специален гост като носител на приза.

В колекция “Impressions 2021” се стремях да постигна нещо много артистично, интересно и различно, споделя Радослава Лазарова.

Видео представяне на роклите „Шарлот”, „Фаленопсис” и „Виктория” направи Никол Предьова, а Вероника Стефанова демонстрира роклите „Линда”, „Корделия” и „Грейс”. На всяко от дизайнерските творения проф. Любомир Стойков направи детайлно описание.

Роклите в колекция „Impressions 2021” са със закачливи мотиви, интересни съчетания на материи, силуети и цветове. За колекцията е характерно наслагването на материи и комбинации като тази на плътен жакард и нежна копринена органза.

Колекцията е издържана в актуаната тенденция за цвят в булчинските рокли. Цветовата гама включва слонова кост, екрю, капучино, телесно, пепел от рози, пудра и нежни нюанси на синьо и зелено. 

Красивите пепелни цветове и телесните нюанси са както в детайлите и декорацията, така и в цялостната визия на роклите. Пастелните тонове дават възможност да изпъкнат изящните детайли, а нюансирането присъства както в материите, така и в декорацията.

Дизайнерката Радослава Лазарова залага на различни комбинации от авторска дантела с 3D мотиви, ръчно изработени кристали, мъниста, пера и ръчни солирани детайли. Роклите са истински букет от разнообразни силуети. Липсват набори в тоалетите, въпреки че са обемни.

Авторската дантела е запазена марка на Ради Лазарова. Дантелата е отличителна за стила на дизайнерката и присъства във всяка нейна колекция.

Пищността е в полите, при които има артистична игра на форми. Горната част е оформена от плътни и прозрачни корсети с градуирани чашки, чрез които изпъква женственствеността. Талията е деликатно подчертана, а полупрозрачните мотиви са комбинирани с красиви деколтета и голи женствени гърбове.

 

Снимки:

  1. Радослава Лазарова
  2. Хайлайф/Академия за мода
  3. Списание „Сватба”

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура