Силвана Чаушева празнува 25-ти рожден ден

19 May, 2020

Волейболната националка Силвана Чаушева днес празнува 25-я си рожден ден. На миналогодишния си рожден ден тя получи страхотен подарък – годежен пръстен от любимия си Радослав Верков.

Силвана е родена е на 19 май 1995 г. в град Смолян. Заради високия си ръст първоначално мечтае да стане баскетболистка. За да спортува, се записва на волейбол. Данните и качествата на Чаушева не остават незабелязани, докато играе в Родопа.

Искат я от няколко отбора, но когато е на 16-годишна възраст избира Марица. След кратът престой в румънския Волей Алба се завръща в Марица. Следва звезден трансфер в италианския Унет Ямамай (Бусто Арсицио). След това облича фланелката на германския Потсдам, с който печели бронзовите медали в немската Първа Бундеслига. Понастоящем е играч на Волей Соверато в Италия.

През 2018 България със Силвана Чаушева спечели Европейската златна лига, а смолянчанката влезе в Дрийм тима на лигата. Тя бе обявена за най-добър диагонал на финалната четворка. След това лъвиците спечелиха и междуконтиненталната Challenger купа. Чаушева влезе в класацията на най-красивите момичета на Световното по волейбол в Япония.

188-сантиметровата смолянчанка изумява волейболния свят с височина при блокада 290 см и височина при забивка 305 см.

Пожелаваме на Силвана Чаушева много здраве и още много спортни успехи!

Честит рожден ден! Честит юбилей!

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура