Два случая на заразени с коронавирус се оказаха фалшиви

18 May, 2020

Двама мъже от област Смолян, обявени като заразени с коронавирус, се оказаха с отрицателни проби. Това стана ясно на брифинг на Областния кризисен щаб.

Става въпрос за съобщените случаи на 32-годишен мъж от град Смолян, който е шофьор и за 68-годишен мъж от община Неделино.

Тези съобщения бяха получени в четвъртък вечерта по телефона. Знаете, че когато бъдат съобщени от Националния щаб, тогава и ние ги съобщаваме. Случи се обаче така, че при пристигане на официалните протоколи от изследването, двамата бяха дадени като отрицателни резултати. Веднага бяха повторени техните PCR проби. И вторият протокол от второто изследване също е отрицателен, което е официалната информация за тези лица и на базата на това, тези двама пациенти отпадат от регистрираните случаи със зараза на Covid-19, съобщи д-р Мими Кубатева – директор на Регионалната здравна инспекция в Смолян.

И двамата са с пневмонии, но не в следствие на коронавирус и се лекуват по общия ред. Тяхното състояние е добро, а карантината за контактните им лица отпада.

Общо регистрираните случаи на вируса в Смолянска област са 40. От тях активните са 7, като само 2 са в инфекциозно отделение на болницата в Смолян, а единият от тях вече има две отрицателни проби. Излекуваните вече са 30. За съжаление има регистрирани 3 смъртни случая.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура