Белотекс дари предпазни средства на болниците в Смолян, Девин, Мадан и Златоград

14 May, 2020

Със съдействието на областния управител Недялко Славов, от „Белотекс-95“ АД-гр.Златоград бе осигурено сериозно дарение за болниците за активно лечение на територията на област Смолян.

По волята на дарителя, общинските болници в Девин, Мадан и Златоград получиха по 40 броя защитни облекла, по 50 предпазни шлема и по 100 маски за многократна употреба. На областната болница в Смолян бяха предоставени 80 облекла, 100 предпазни шлема и 200 маски.

Славов лично връчи даренията от „Белотекс-95“ АД-гр.Златоград на директорите на заведенията за активно болнично лечение в област Смолян. Областният управител и ръководствата на лечебните заведения изказват сърдечни благодарности за предоставените лични предпазни средства, така необходими на болничния персонал в борбата с коронавирус.

„Белотекс-95“ АД-гр.Златоград е сред първите фирми в страната, която в условия на извънредно положение, поради пандемия от коронавирус, съумя да започне бързо производство на защитни средства, сертифицирани и отговарящи на изискванията към продуктите. Произвеждайки предпазни облекла, шлемове, маски и дезинфектанти с висока степен на защита, Дружеството се включи активно в борбата с COVID-19 и допринася за преодоляване на кризата от недостиг на лични предпазни средства, както за гражданите, така и за лечебните заведения.

 

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето