10 поредни дни без нов случай на коронавирус в град Смолян

13 May, 2020

За радост на смолянчанин изминаха 10 поредни дни без нов случай на коронавирус в любимия ни град Смолян. Последният потвърден случай на вируса в града е на 3 май.

В Смолянска област последният регистриран случай е от 6 май. Така областта записва 7 поредни дни без нов случай на заразата.

Към момента установените случаи на заразени с коронавирус в област Смолян са 38, от които по последни данни са излекувани 24. Очаква се скоро да бъдат изписани още пациенти. Смъртните случаи са 3 (плюс един пациент от Неделино, който почина в Университетската болница в Пловдив). Активните случаи са 11.

Намалява броят на новооткритите случаи на COVID-19 в област Смолян през последните десетина дни, коментира д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

Според нея намалението е в резултат на отговорно изпълняваните противоепидемични мерки от по-голямата част от жителите на региона.

Животът на хората постепенно се нормализира, допълва директорът. Почти без почивка през последните два месеца работиха лекари, инспектори, лаборанти и администрация от РЗИ- Смолян, при изключително натоварен ритъм, споделя д-р Кубатева.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура