Топъл обяд за 170 жители на община Смолян

12 May, 2020

На 24 април Община Смолян подписа договор № ФС01-0479/24.04.2020г. „Осигуряване на топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация в Община Смолян – 2020г.” по целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020г.“ към Агенцията за социално подпомагане.

Проектът стартира на 4 май и осигурява топъл обяд на 170 души отговарящи на условията на програмата.

Целевата група потребители са:
• Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;
• Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната;
• Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Услугата ще се извършва в рамките на 33 работни дни, като приготвената храна – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт, се доставя ежедневно до дома на представителите на целевите групи.

Потребители на услугата топъл обяд са и жителите на селата Търън, Момчиловци и Смилян.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

Времето