Топъл обяд за жители на община Баните

05 May, 2020
На 1 май стартира проект за подпомагане с топъл обяд в община Баните финансиран по програма „Целево подпомагане с топъл обяд до дома в условия на извънредна ситуация 2020”.

Обхватът на програмата е 170 души от следните целеви групи:

– Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;

– Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната;

– Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Дейностите по Проекта ще се реализират  в рамките на всички работни дни от 01.05.2020 г. до 19.06.2020 г. вкл.  под формата на кетъринг в следните населени места:  Баните, Вишнево, Вълчан дол, Гълъбово, Глогино, Давидково, Дрянка, Загражден, Малка Арда и Стърница.

Проектът е финансиран от Агенция за социално подпомагане.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура