Ансамбъл Родопа и 101 каба гайди с аплодисменти за хората на първа линия

05 May, 2020

Ансамбъл Родопа и гайдарски състав 101 каба гайди аплодираха всички, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

Това се случи по време на снимките на видеоклип, който ще бъде излъчен на 6 май. В него участваха танцьори и музиканти от двете фолклорни формации.

Повече за жеста разказва главният художествен ръководител на Ансамбъл Родопа Адриан Петров:

„Това е нашата благодарност към всички хора, които с риска за собственият си живот са на първа линия и се борят за живота на всеки един от пациентите с COVID – 19. Това е и нашият специален поздрав и за всички българи. Затова решихме да направим този клип, за да създадем малко настроение, както за всички родопчани така и горда Родопа планина да отправи своя поздрав към всички българи, с молба да бъдем единни и дисциплинирани, за да можем час по-скоро да се отървем от това чудо наречено COVID – 19. Надявам се наистина да си опазим държавата, икономиката и разбира се най-вече хората“, коментира Петров.

Снимките са направени на едно от емблематичните места в Смолян – Каскадите. С маски на лицата си, танцьорите и музикантите от двата състава ръкопляскаха на всички медици, полицаи и здравни работници, които са на първа линия в борбата срещу вируса.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура