Община Доспат разширява обхвата на Патронажната грижа за възрастни хора и лица с увреждания

29 Apr, 2020

Община Доспат в качеството си на партньор на Община Девин по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Девин и община Доспат”, договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2.040-0097-C01, разширява обхвата на патронажната грижа чрез включване по проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3”, процедура BG05M9OP001-2.101по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020.

По проекта ще бъдат обхванати поне 31 лица – потребители на услугата за Община Доспат и поне 56 лица – потребители на услугата за община Девин.

Програмата ще се изпълнява до 31 декември 2020 год. Основните дейности, които ще се предоставят на потребителите са следните:
1. Доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите), 2. Заплащане на битови сметки (със средства на потребителите); 3. Заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите);
От настоящата покана могат да се възползват следните лица:

Възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване;  Хора с увреждания; Възрастни в риск. „Възрастен в риск” е лице, което е: -в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; -в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19; -самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура