Глобиха 40 човека за неносене на маски

16 Apr, 2020

На 15 април на територията на ОДМВР-Смолян са съставени 42 акта за установяване на административно нарушение по Закона за здравето.

Два акта са съставени за нарушаване на забраната за посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Останалите 40 акта са съставени на лица, които не са били с поставени защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на открити и закрити обществени места. Глобата за неносене на маска е от 300 до 1000 лева, а при повторно нарушение от 1000 до 2000 лева.

За осигуряване на безопасност и спазване на препоръките на здравните власти в ОДМВР-Смолян е създадена организация за засилени проверки в населените места.

В тази връзка обръщаме внимание, че съществува забрана за посещения в паркове, градски градини, спортни и детски площадки, и съоръжения на открити и закрити обществени места. Забранени са посещения на лица до 60-годишна възраст в хранителни магазини и аптеки за периода от 08:30 часа до 10:30 часа.

Гражданите имат задължение да бъдат с поставени защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на открити и закрити обществени места.

Напомняме, че преминаването през КПП да става само в неотложни случаи, една от която е свързана с полагането на труд, а другите са във връзка със здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянния адрес. Обръщаме внимание на гражданите, че посочването на неверни данни в подаваните декларации е престъпление.

Приканваме всички стриктно да спазват предписаните мерки, предвидени в Закона за здравето и в заповедите на министъра на здравеопазването. Общата цел е да предотвратим разпространението на коронавируса и да предпазим нашите близки и приятели, членовете на семействата си и всички застрашени групи от населението. Най – сигурния начин това да стане е да изпълним препоръките за самоизолация, ограничаване на социалните контакти, излизане от дома и посещения на обществени места, само при наличие на крайна необходимост от това.

Приканваме гражданите да спазват стриктно мерките срещу разпространението на коронавируса!

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура