Shell дарява гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките

27 Mar, 2020

Shell България дарява гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките на Центровете за спешна медицинска помощ в страната. Сред подпомогнатите ще бъде и ЦСМП – Смолян.

В трудната ситуация, породена от разпространението на коронавируса, компанията насочва своето дарение към тези, които се нуждаят от здравни грижи в момента. Така Shell ще подкрепи здравната система в България и медиците, които са на първа линия в битката с COVID-19.

„Благодарни сме на спешните екипи и на медицинските работници като цяло за работата им в тези трудни времена за нашата страна – заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България. Важно е да обединим усилията си, за да се справим с изпитанията пред нас, и се радвам, че Shell също може да допринесе за това чрез своята търговска мрежа, дарявайки гориво за линейките на спешната медицинска помощ“.

Дарението на Shell България е съгласувано с Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването, което е реципиент. Здравното ведомство ще реши как да бъдат разпределени предоставените ваучери за гориво в зависимост от нуждите на отделните медицински центрове в страната.

Търговските комплекси Shell в България продължават да работят със стандартното си работно време, но при строги правила за безопасност. Компанията стриктно следва указанията на Националния оперативен щаб и другите компетентни органи, като въвежда и допълнителни превантивни мерки, за да защити в максимална степен здравето и живота на своите служители, клиенти и партньори.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура