Проф. Мутафчийски: Да се удължи срока на мерките до 12 април

26 Mar, 2020

 243 са вече случаите на коронавирус у нас.От снощи досега има 1 положителна проба. Така за денонощието стават 23 души. Това заяви ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски, началник на Оперативния щаб, на редовния брифинг.Последният регистриран случай е от София. Той не е настанен в болница.Ще предложим на здравния министър да удължи срока на мерките, който изтичат утре, до 12 април. Единствено се разширява терена на посещение – става дума за колекторските фирми за събиране на сметки. Другото предложение ще е да има карантина за абсолютно всеки един, пристигащ от чужбина, да отпадне поименното изброяване на страните, откъдето пристигат български граждани или чужденци, заяви Мутафчийски. Така чужденците трябва да знаят, че 14 дни трябва да бъдат под карантина и да заявят къде ще прекарат задължителната си карантина.

В Смолянска област няма нови позитивни на COVID – 19. Двамата положителни, които са под домашна карантина, са в добро състояние.

Пациентът с коронавирусна пневмония в Инфекциозно отделение на Областната болница е със значително подобрение.

Днес ще бъдат взети повторни проби за изследване на вече клинично здравата му съпруга и на пациента с пневмония от гр. Чепеларе, който е без влошаване. С първа проба ще бъдат тествани трима пациенти с диагноза Пневмония от МБАЛ – Смолян.

Постъпилите анкетни карти в здравната инспекция към момента са общо 265. Под карантина са 249, от които 31 са контактни на позитивните. Те са под наблюдение на ОПЛ.

 

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура