Районна прокуратура – Смолян наблюдава две досъдебни производства за нарушаване на задължителна карантина

24 Mar, 2020

Районна прокуратура – Смолян наблюдава две досъдебни производства за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина от мъж и жена.

На 21 март 2020 г., 50-годишна жена и 45-годишен мъж, които живеели на семейни начала, се завърнали от Англия. На летището получили предписание за задължителна 14-дневна карантина на адрес в гр. Смолян.

На 22 март 2020 г. полицейски служители отишли на проверка и установили, че двамата не се намирали в дома си. По-късно полицаите ги открили да пият кафе на пейка в града. Те са били отведени до жилището им и предупредени да не го напускат за срока от предписанието.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето