Смолянчани нарушиха карантината

23 Mar, 2020

С цел установяване на нарушения на приетите правила и мерки, издадени против разпространението на коронавируса, както и за престъпления, свързани с обявеното извънредно положение на територията на Република България по повод епидемичната ситуация, по разпореждане на директора на ОДМВР-Смолян са извършени множество проверки на територията на цялата област.

В Смолян са установени две лица, нарушили разпоредената от РЗИ – Смолян домашна карантина.

При проверка е установено, че 51-годишна жена от Смолян и 45-годишен мъж, също от Смолян, завърнали се от Великобритания, нарушават предписаните правила и мерки, като същите са установени в парка, в нарушение на карантината.

Напомняме на гражданите, че всички разпоредени мерки, касаещи предотвратяване разпространението на коронавируса, са задължителни.

Както е регламентирано в чл.355 ал. 2 от НК, който по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространението или появяването на заразителна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева.

Приканваме гражданите да спазват всички разпоредени правила и мерки за предотвратяване разпространението на коронавируса. Нека бъдем отговорни към здравето си и здравето на нашите близки и приятели.

 

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура