Наказателно производство за неспазване на карантина в Чепеларе

19 Mar, 2020

Наказателно производство за неспазена карантина започва в Чепеларе. Производството е срещу завърнал се от рискова държава мъж, който се движел из града в дните на наложена карантина.

Жителите на Чепеларе се съобразяват и спазват наложения през седмицата вечерен час като мярка за ограничаване на контактите в условията на извънредното положение. Това е отчетено на заседанието на Кризисния щаб. Вечерен час от 22.00 до 6.00 часа се въвежда от днес и за цялата Смолянска област, съгласно решение на Областния съвет по сигурност.

Случаите на нарушаване на вечерния час и на някои от въведените ограничителни мерки са главно от страна на ученици и тийнейджъри, както и от възрастни жители, които нямат достъп до интернет и не са информирани за разпореждането.

Районното полицейско управление в Чепеларе е поставило под наблюдение деветима жители, пристигнали след пътувания в рискови държави с разпространение на коронавируса. Неспазилият карантината мъж е забелязан да се разхожда из града, въпреки ограничението.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура