Кметът Мелемов към смолянчани: Ще се справим и с това предизвикателство – коронавируса

17 Mar, 2020

Кметът на Смолян Николай Мелемов се обърна към смолянчани заради извънредното положение с коронавируса.

„Сега ще споделя с вас мисли, които са до болка вече познати, превърнали са се в досадни за някои клишета и са омръзнали на много хора. Но все още има граждани, които не преценят сериозността на ситуацията и затова мерките ще се разширяват.

За безотговорно отношение на някои лица съдя от стотиците обаждания, сигнали и постове във социалните мрежи, които ни информират за редица нарушения, струпване на хора на всякакви места в Смолян.

Сигурен съм, че ще се справим и с това предизвикателство- коронавируса, защото сме силна нация. Но преди всичко трябва да спазваме мерките, независимо колко рестриктивни са те, за да излезем по-бързо от това изпитание.

За сигнали, които са свързани с нарушения, моля, обръщайте се към ОДМВР-Смолян, които предприемат всички необходими действия, за да ограничат разпространението на вируса. Граждани, които нямат основателна причина да са извън домовете си, ще бъдат предупреждавани от служителите на реда да се върнат в тях, дори е възможно да бъдат придружени от полицейски патрул до дома им с цел спазване на карантинния период. С полицейско присъствие ще се осигурява ред, законност и спазване на извънредните мерки, за да опазим живота и здравето на хората!

Тези рестрикции не са случайни и имат смисъл. Всеки трябва да бъде отговорен по един или друг начин за действията си. На „безстрашните” ще кажа да укротят поне временно желанията си с ангажимент за утрешния ден. Проветрете съзнанието си, за да издържат дробовете ни, приберете егото си дълбоко в някой гардероб и го изкарайте, когато опасността отмине!

От всички нас се изисква воля, самодисциплина и вътрешна убеденост, че всичко е временно. Нека пазим близките си-👨‍👩‍👦‍👦 детето, мама, татко, баба, дядо, защото тяхната любов към нас е незаменима.” заяви Мелемов.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура