Община Доспат апелира гражданите да сигнализират за новопристигнали хора от чужбина

17 Mar, 2020

Уважаеми жители на община Доспат ,

Напоследък се забелязва тенденция на завръщане по родните места на жители но общината, работещи в чужбина. Във връзка с нашия обществен дълг в така създалата се кризисна ситуация и нашия принос за неразпространението на COVID-19 Ви умоляваме, при забелязване на новопристигнали роднини, съседи, близки и познати лица от чужбина, да ни информирате на тел. 0893 34 90 34. Целта е да запознаем новопристигналите лица с противоепидемичните мерки, които трябва да предприемат с цел предпазване от разпространение на евентуална зараза от COVID-19.

Когато новопристигналите лица са ваши близки, роднини, приятели и познати, моля да ги информирате, че следва да се поставят в домашна карантина от минимум 14 дни от датата на пристигането си в България.
Общински кризисен щаб съобщава, че кметовете на населените места също са задължени да съобщават и контролират всички лица, пристигащи от чужбина.

Уважаеми жители на община Доспат,

Още веднъж Ви призоваваме да спазвате предприетите противоепидемични мерки, излизането извън домовете да става само при крайна необходимост.

Общински кризисен щаб

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура