Доброволци ще доставят храна и лекарства на стари хора в Момчиловци

16 Mar, 2020

В смолянското село Момчиловци ще заработи кризисен щаб от доброволци във връзка с извънредното положение в страната, предизвикано от разпространението на коронавируса.

Целта е да се облекчи доставката на лекарства и хранителни продукти на възрастните и болни хора от селото, като се предпазват от излишни контакти, каза кметът на селото Сийка Суркова.

„След съобщение във Фейсбук вече започнаха и първите заявки на хора от Момчиловци, които не живеят тук, но са притеснени за своите родители. Имаме списък с такива хора и ще ги попитаме от какво имат нужда и ще събираме заявки за доставката и на лекарства. В Момчиловци няма аптека, така че трябва да се пътува до Смолян да се купят лекарствата. Просто искаме да облекчим живота на възрастните хора и да им помогнем да преживеят по-спокойно извънредната ситуация“, сподели Суркова.

В кризисният щаб влизат работещите в местното кметство, пощата и доброволци от селото.

Заведенията и къщите за гости в Момчиловци затвориха врати още в петък, хранителните магазини работят с обичайното работно време. Предстои дезинфекциране и на обществените места в селото.

 

Източник: Дарик

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура