Смолянчани се запасяват с хранителни продукти и лекарства заради коронавируса

13 Mar, 2020

Смолянчани се запасяват с хранителни продукти и лекарства заради заплахата от коронавирус.

В големите хранителни вериги няма струпване на много хора, но доста хора пазаруват в по-големи количества от основните хранителни продукти – брашно, ориз, олио, макаронени изделия, консервирани храни, както и тоалетна хартия и дезенфекциращи препарати.

Търговци заявиха, че това се наблюдава от началото на деня и хората се запасяват заради въведеното извънредно положение в България за ограничаване разпространението на коронавируса.

В аптеките в града на много места има опашки от хора, които купуват основно витамини, противогрипни препарати и такива, повишаващи имунитета. Заради голямото търсене от страна на жителите на Смолян, фармацевтите дори продават на всеки по едни-два блистера с витамин С, за да има за всички желаещи. Маски и дезинфектанти почти няма, а в аптеките на места се намира само силицилов спирт.

Не са малко и родителите, които прибраха децата си от училище, след като научиха, че имат право на това след съобщението на МОН. Въпреки строгия филтър, при който децата от Смолян се допускат в детските градини, се забелязва и значително намаление на присъстващите. В много от групите има едва по 3-4 деца и на много места децата са в сборни групи.

 

Източник: Фокус

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура