РЗИ-Смолян с инструкции към хотелиерите как да реагират при съмнение за болни туристи

27 Feb, 2020

РЗИ – Смолян излезе с инструкции към хотелиерите в областта за реакции при съмнение на болни туристи заради коронавируса.

Регионалната здравна инспекция е предприела мерки в спешен порядък, с които да обучи всички хотелиери, как да реагират при съмнение на вирусна инфекция на турист, намиращ се на тяхна територия, информира „Дарик”.

„В хотелите в момента има много чужди туристи и трябва да бъдат наясно. Да ги насочват, веднага при първи симптоми да търсят лекар и да им подпомагат намирането на лечебно заведение, за да може лекарят да снеме епидемиологичната анамнеза и да предприема всички мерки, които са необходими за ограничаването на разпространението”, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на Регионалната здравна инспекция в Смолян.

Всички лечебни заведения на територията на областта, също са инструктирани и имат готовност да реагират при съмнение на пациент със симптоми на COVID-19, като в готовност за приемане на пациенти със съмнение за зараза е Инфекциозното отделение на в многопрофилната болница в Смолян.

Според д-р Кубатева на този етап не са предприети никакви превантивни мерки на Гранично пропускателния пункт край Златоград, който е една от входно-изходните точки на страната ни с Гърция.

Засега няма поставени хора на територията на областта под карантина и такива, от които са взети проби за вируса. До Регионалната здравна инспекция не са подавани и имена, на такива, които са пребивавали в чужбина и в момента са в региона.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура