Днес е премиерата на “Приключения опасни със герои сладкогласни”

25 Feb, 2020

Уникалният премиерен спектакъл “Приключения опасни със герои сладкогласни” от Недялко Йорданов , режисиран от Адриан Петров ще бъде представен на смолянската публика днес, 25 февруари, от 19.00 часа в зала 2 на РДТ“Николай Хайтов“.
Очарователните герои от мюзикъла в рими ще изпълват сцената на театъра в Смолян, за да си общуват с децата и възрастните чрез езика на театъра и езика на детството. Този език няма как да не бъде разбран, защото е универсален. В него има всичко: игра, музика, вълшебства. Когато разговаряме чрез него с детето, то се чувства на своя си остров, свободно, щастливо, любознателно и отзивчиво. Точно такова, каквото трябва да бъде едно щастливо дете.
„Приключения опасни със герои сладкогласни“ е завладяваща приказка за неочаквани герои в конкурс за песен… Музикална буря от емоции, сътворена от композитора Хайгашот Агасян. Забавна история за приятелството, успеха, доверието и вечната борба между Доброто и Злото. Атрактивно, занимателно, неповторимо театрално изживяване, рижисирано от Адриан Петров и представено от младите актьори в театъра – Божана Мановска, Джована Галиарди, Гергана Либова, Деси Минчева, Соня Йосифов, Делян Илиев, Борис Хаджийски, Никола Орешков, Атанас Найденов и Асен Левов, на сцената на театъра.
„Защо реших да направя този спектакъл ? Дойде ми времето и с театрална режисура да се занимавам“ , обясни пред медиите Адриан Петров. Това произведение е уникално, защото си дават среща любовта, таланта, доброто и злото. Нашите деца ще се докоснат и до театралната форма-мюзикъл и ще изживеят забавление с актьорите. Чрез този спектакъл искаме да отдадем висока чест и признание на Елена Камбурова, която ни напусна преди три месеца.Извадихме голяма част от костюмите от нафталина и ги възстановихме за спектакъла“, допълни Петров. Той посочи още, че смолянската общественост трябва да подкрепя талантливите млади актьори, които творят изкуство в нашия град.
Той предвижда и съвместна постановка с ансамбъла и театъра, за да се види, че тези културни институции са живи, имат бъдеще и се развиват.
Билети за постановката може да се закупят на касата на театъра и на телефони 0893 338 173, 0893 338 166

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура