Боран Хаджиев посрещна кмета на община Мармара

25 Feb, 2020

На официално посещение в Община Чепеларе бяха кметът на Община Мармара Сюлейман Аксой и заместник-председателят на Областния съвет на Баликешир  Рамазан Бахчеван. Гостите бяха посрещнати в сградата на Общинска администрация от кмета на Община Чепеларе  Боран Хаджиев и председателя на Общинския съвет  Пантелей Мемцов, след което бяха поканени в Заседателната зала на Общината, където Боран Хаджиев представи екипа си. Пред залата, в духа на българските традиции в гостоприемството, бяха посрещнати и с питка и мед.
Партньорството между общините Чепеларе и Мармара официално датира от 15 март 2012 година, когато е подписан договор за сътрудничество, регламентиращ и подсигуряващ обмена на добри практики в сферата на местното самоуправление, стопанските инициативи, създаването на подходяща инфраструктура в туристическите райони и всичко, което може да допринесе за развитието на двете побратимени общини, като подчертано внимание получават спортът и туризмът – ключови и за двата региона. „Г-н Аксой, Вие сте избиран за кмет вече трети път – което означава, че сте направили така, че хората да се чувстват добре в управляваната от Вас община. Затова ние ще разчитаме на вашите знания и опит – както и Вие винаги можете да разчитате на нашите“, заяви в края на официалната среща председателят на Общински съвет – Чепеларе  Мемцов.
В неделния ден пък гостите, които са тук от събота, са пробвали ски-уменията си в к.к. Пампорово в компанията на кмета на общината Боран Хаджиев. Прекрасното слънчево време, отлично обработените трасета и солидната професионална биография на техния домакин, която им е добре известна, са оставили най-добри впечатления у гостите от Република Турция. Любопитна подробност, която кметът  сподели, е фактът, че гостите са опитали уменията си в ските само на туристическата писта – но, по думите му, казани на шега, в течение на сътрудничеството между общините, наред с инициативите в полза на обществеността в Мармара и Чепеларе, той ще се погрижи колегите му от Р Турция да вдигнат класата си и в ските.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура