Стартира кампания „Община Доспат – зелена, чиста и приветлива“

24 Feb, 2020

Общинска администрация – Доспат предприема сериозни мерки по опазване на околната среда от замърсяване с битови и промишлени отпадъци и за недопускане на нерегламентирани сметища.

Старта на кампанията е с работна среща – дискусия под надслов:„ОБЩИНА ДОСПАТ – ЗЕЛЕНА ,ЧИСТА И ПРИВЕТЛИВА“ на 26 февруари 2020 г./сряда/ от 14:00 ч. в залата на Туристически информационен център – гр.Доспат.

В работната среща ще вземат участие административни ръководители, директори на учебни заведения, кметове на населени места и граждани.

Въпросите, които ще се дискутират и с решенията,които ще се вземат на тази среща – ще бъдете информирани допълнително.

Приканваме всички граждани на общината да почистят районите около домовете си,както и прилежащите терени на търговски обекти,училища,детски градини,предприятия и фирми.

Изхвърляйте битовите отпадъци само в съдовете за смет!

Обръщаме се към всички да проявим нетърпимост към замърсителите на околната среда. При констатиране на такива нарушения – звънете на „зеления“ телефон на общината 0894 438135 и подавайте сигнали и снимков материал.

Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно действащите общински наредби,а имената ще им бъдат оповестявани пред цялата община.

 

Община Доспат

Подобни

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Новини от региона

туризъм

спорт

култура