Родопа победи с 3:1 Свиленград 1921 пред домашна публика

23 Feb, 2020

Родопа стартира с победа пролетния сезон на Трета лига – Югоизточна група, след като победи тима на Свиленград 1921 с 3:1.

Двубоят се игра на стадион Септември пред няколко стотин фена.

И трите попадения за смолянския тим са дело на Теодор Стефанов, а единственото попадение за гостите бе дело на Василен Марков.

Двубоят започна повече от добре за домакините, като още в 3-та минута отборът водеше в резултата, след точно попадение на Стефанов. Последваха много добри положения и за двата отбора, но тимът воден от Юлиян Сюрджиев показа по-добра класа и съвсем заслужено в 31 минута „зелено-белите“ вече водеха с 2:0. До края на полувремето, гостите успяха само веднъж да застрашат противниковата врата, но намесата на класният страж на Родопа Здравко Чавдаров неутрализира мераците на Свиленград 1921.

През второто полувреме футболистите на Родопа отново бяха по-добрите на терена и в 70 минута Теодор Стефанов направи резултата класически – 3:0.

Единственото попадение за тима на Свиленград падна малко преди края на мача и бе дело на Василен Марков.

„Доволен съм от мача и резултата. Имаше напрежение, като за начало на сезона, желаехме победата“, коментира старши треньорът на Родопа Юлиян Сюрджиев.

Победата за тима от Смолян е много добро начало за вторият сезон на Аматьорската група и дава заявка за добро представяне през пролетта.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура