Инвеститори искат да изградят самолетна писта край Рудозем

17 Feb, 2020

Инвеститори имат желание да вложат средства в изграждането на самолетна писта на терена на рекултивираното хвостохранилище в Рудозем. Това обяви пред съгражданите си кметът на общината Румен Пехливанов.

Той представи стратегическите цели и приоритети за развитие на община Рудозем за следващите 7 години, които включват също изграждане на хеликоптерна площадка, паркинги, стадиони, фотоволтаичен парк и лесопарк.

Кметът и екипа му са разработили стратегия в обем 130 страници за просперираща община със стабилен бизнес и повишено благосъстояние на населението, с модерна техническа и социална инфраструктура, чиста околна среда, развит туризъм, утвърдена като икономически център, оползотворяване на местните ресурси, които според разработките на общината може да генерират нови 500 работни места.

“Рискувам да бъда обвинен и в популизъм и да бъда обявен за луд, но на хвостохранилището има възможност за изграждане на огромен спортен комплекс, свързан с развитието на туризма, както и в момента се правят едни определени проучвания чрез сондажи, за да видим дали тук бихме могли да мислим по темата за малка самолетна писта. Подчертавам, има интерес от юридически лица, стопански субекти, които се занимават с подобни неща, които имат желание да си говорим по тази тема и евентуално да реализираме такъв проект”, обясни Пехливанов.

За развитие на трансграничното и междурегионалното сътрудничество ключов фактор за успешната реализация е построяването и откриването на ГКПП Рудозем-Ксанти.

Подобни

Новини от региона

туризъм

култура

Времето