Спецоперация срещу наркотиците в Смолянско

12 Feb, 2020

За времето от 14 часа на 11.02.2020г. до 08 чaса на 12.02.2020 г. под ръководството на Окръжна прокуратура – Смолян на територията на ОДМВР-Смолян, се проведе Специализирана полицейска операция за противодействие на наркопрестъпленията, подобряване състоянието на пътната безопасност, както и за установяване на лица, срещу които са образувани две и повече досъдебни производства за извършени престъпления.

В резултат на проведените действия са задържани четири лица, за които са получени данни,че са извършили престъпления, както следва:

  • В РУ-Смолян е започнато Бързо производство срещу 33-годишния М.Р. от гр.Раковски, за това че на 11.02.2020 г., около 15:00ч. в ползвано от него жилище, намиращо се в гр.Смолян, на ул.”Братан Шукеров”, бл.Б-3, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества – 1 брой хартиен свитък със съдържание на суха растителна маса, реагиращо при извършения полеви наркотест на “марихуана” с бруто тегло – 0,96 грама и 1 брой полиетиленов плик със съдържание на 2 броя розови таблетки, реагиращи при извършения полеви наркотест на “опиати” с бруто тегло 0,91 грама. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смолян. Намерените наркотични вещества са иззети, а 33-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа.
  • В РУ-Златоград е започнато Бързо производство срещу 16-годишния Е.М. от гр.Златоград, за това, че на 11.02.2020г., около 19:00 часа в гр.Златоград, на ул.”Хан Аспарух”, при извършена полицейска проверка е установено, че държи във вътрешния джоб на якето си 41бр.топчета, обвити в станиолени свивки, съдържащи суха тревна маса. При направения полеви тест за наркотични вещества, тревната маса реагира на канабис. Брутото тегло на иззетите топчета е 55,99 грама. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Златоград. Намерените наркотични вещества са иззети, а 16-годишния младеж е задържан за срок до 24 часа.
  • В РУ-Мадан е започнато бързо производство срещу 22-годишния З.Т. от гр.Рудозем, за това, че на същата дата около 05:00 часа в гр. Рудозем, ул.“Хан Аспарух“ е управлявал лек автомобил „Ауди А6“ със смолянска регистрация, собственост на 50-годишна жена от гр.Рудозем, под въздействието на наркотични вещества, установено с техническо средство. Водачът е дал кръвна проба. 22-годишният З.Т. е задържан за срок до 24 часа.
  • В РУ-Девин е започнато Бързо производство срещу Д.К. от с.Барутин, който на 11.02.2020г. около 16:15ч. в с.Барутин по ул.”Север” управлявал личния си лек автомобил “ВАЗ 2101” със служебно прекратена регистрация от 16.01.2016 г. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин.
  • При специализираната полицейска операция е задържан и 26-годишен мъж от гр.Гоце Делчев, укрил се от изтърпяване на наложено му наказание „Задържане в поделенията на МВР“ във връзка с извършена от него хулиганска проява.

В хода на специализираната полицейска операция по линия на контрол на безопасността на движението са извършени проверки на 180 моторни превозни средства и 210 лица. Установени са 93 нарушения на правилата за движение по пътищата. Съставени са 18 акта за установяване на административно нарушение и 97 фиша. Връчени са 25 електронни фиша.

При СПО е извършена проверка и са проведени превантивни мероприятия спрямо 17 криминално проявени лица.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура