В Девин глобяват фирмата, която изпълнява поръчката за зимно поддържане

10 Feb, 2020

Заради проблемите със снега на територията на община Девин, фирмата, която изпълнява поръчката за зимно поддържане на пътната мрежа, ще бъде глобена, съобщават от администрацията на родопския град.Видно от създалата се тежка зимна обстановка на 5 и 6 февруари е констатирано, че въпросната фирма няма нужния технически и организационен потенциал, за да се справя с подобни ситуации.През последните няколко дни в община Девин постъпиха многобройни сигнали на наши съграждани и кметове на села за непочистени и неопесъчени пътища и улици.
През всичките тези дни кметът  Здравко Иванов и неговият екип – зам.-кмета Николай Юруков и инж. Димитър Кисьов се включиха активно да координират почистването на пътищата.
Село Осиково остана в капана на снежната покривка, без фирмата да може да реагира, което постави в риск населението и провокира напрежение.След бързата намеса на ръководството на общинска администрация пътят за Осиково беше пробит.Фирма “Виаконсултинг – 5” ЕООД трябваше да продължи работа, като почисти и опесъчи, но това не се случи.Наложи се отново намеса от страна на общината. Предстои да бъдат направени констативни протоколи и да се наложат санкции на фирмата.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура