Редица важни проекти ще се реализират в Смолян

07 Feb, 2020

Зам.-кметът Марин Захариев разясни пред медиите по-важните проекти, чиято реализация предстои. Той определи годината като ползотворна, защото ще се реализират доста проекти. По ОП „Региони в растеж“ предстои да бъдат санирани 12 жилищни блока, които са на етап техническа оценка. Очаква се дейностите по тях да започнат през месец май и да бъдат готови до края на годината.

Спортният министър Красен Кралев изпълни обещанието си, което даде при посещението си миналата година и са осигурени средствата от министерството за ремонта на стадиона в Смолян. Тревното покритие ще се подмени напълно, а инвестицията ще е между 300 и 400 хил. лв., обясни Захариев.

Предстои през пролетта да има и трасе за велосипеди в Смолян. Поставени са и уреди за стрийт фитнес.

Зам.-кметът обяви, че Смолян е първата община с одобрено обследване на улично осветление и през март Общината ще кандидатства по Норвежката програма, за да се подменят около 3000 тела с LED осветление.

На среща в МРРБ през седмицата кметът Мелемов и зам.-кметът Захариев са обсъдили и инвестиция за изграждане на кръгово в района на кръстовището на Военното окръжие и за изграждане на околовръстното шосе на Смолян.

Настояваме и за третата лента от Асеновград към Смолян, което е държавна политика, допълни Захариев. Той посочи, че провеждат и срещи с високотехнологични компании, като има идея те да ситуират дейността си в Смолян. Очаква се през тази година да бъде завършено строителството на социалните жилища в града, както и на Дневния център за възрастни хора с деменция.

От общината е подадено и заявление за финансиране към МОН за ремонт на сградите на детските градини в Момчиловци и в квартал Устово, както и за ремонт на покрива на ДГ „Родопчанче“ в квартал Райково.

Той отбеляза, че ежеседмично комуникират за реализацията на проекта за планетариума в Смолян. Зам.-кметът изрази надежда, че строителството ще започне тази година, като ще се направят и стъпки за доставяне на оборудването.

Надяваме се да имаме ползотворна година откъм развитието на града, обобщи зам.-кметът Захариев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура