Наградиха героите Денис и Марчело за гражданска доблест

30 Jan, 2020

В сградата на пожарната в Смолян се проведе церемония по награждаване на победителите на областно ниво в Националния конкурс „Пожарникар на годината“- 2019.

Наградите връчи директорът на РДПБЗН Смолян – комисар Симеон Цървуланов.

Победители в конкурса на областно ниво са:

  • Инспектор Красимир Карамфилов Йосифов (РСПБЗН Златоград) в категорията  „Пожарникар на годината“ от направление „Контролна дейност“.
  • Младши инспектор Иван Йорданов Минков (РС ПБЗН Чепеларе) в категорията „Пожарникар на годината“ от направление „Контролна дейност“.
  • Младши инспектор Пламен Карамфилов Калемджиев – пожарникар в група “Пожарогителна и спасителна дейност” на РС ПБЗН Смолян в категорията “Пожарникар на годината” от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”.

На церемонията специално внимание се отдели на двамата младежи Денис Брахомов и Марчело Адилов от село Елховец, община Рудозем. Те бяха наградени с плакети за гражданска доблест за спасяването от сигурна смърт на възрастна жена при пожар в жилищна сграда в смолянското село Чокманово.

Двамата младежи заедно с младши инспектор Иван Йорданов Минков бяха избрани да представляват Регионалната дирекция ПБЗН Смолян на конкурса на национално ниво.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура