Заснежени са пътните настилки по проходите „Превала“ и „Пампорово“

20 Jan, 2020

Заснежени са пътните настилки по проходите „Превала“ и „Пампорово“. В останалата част от областта пътищата са частично заледени или заснежени, обработени и проходими при зимни условия. Заради последния снеговалеж от тази нощ, няма въведени нови ограничения. Общо 51 машини са обработвали пътните артерии в региона. Температурите тази сутрин бяха в в интервала от – 12° до + 5°С. Времето в района е предимно слънчево.

“Не усещаме ниските температури заради облаците. С повишението на налягането, бързо ще започне разкъсване и намаление на облачността. Утре и в сряда ще виждаме повече от небето – ще е по-слънчево.” Това заяви в сутрешния блок на БНТ синоптикът Анастасия Стойчева.

“В четвъртък ще има променлива облачност, която ще премине в слънчево време. Към края на седмицата отново ще се затопли. Към 26-27 януари ще има валежи”, каза още тя. “Мъглите се отлагат. Предстоящите дни ще са топли. През януари е имало години със значителни снежни покривки. Сега не е така.Количеството на валежите до края на месеца дори няма да се доближат до месечните норми “, допълни Стойчева.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура