Около 100 000 туристи са посетили Пампорово от началото на ски сезона

14 Jan, 2020

Около 100 000 туристи са преминали през Пампорово от началото на ски сезона, съобщи Мариан Беляков – изпълнителен директор на “Пампорово” АД.

Курортът отчита ръст на броя на туристите от 9%, като очакванията са за по-голямо повишение до края на сезона.

Български и балкански туристи са преобладаващите ваканционни групи в скикурорта. Осезаем ръст се наблюдава по отношение на сръбските, румънските и туристите от Северна Македония.

От “Пампорово” АД прогнозират силен зимен сезон, съдейки по резултатите от първите седмици, както и по данните за резервациите.

Почти всички писти в ски зоната са отворени, условията за ски са отлични. Хотелите в комплекса работят с над 90 на сто заетост на легловата база месечно, а резервациите за уикендите до края на март са почти 100%. С голям интерес се посрещат новостите за този зимен сезон – новият СПА център в хотел “Перелик” и културната програма. Над 5000 са посетителите в СПА центъра от откриването му в края на декември, уточняват от “Пампорово” АД.

Британските групи през зимния период запазват нивата от последните години и не се очертава промяна в общия поток от Обединеното кралство. Наблюдава се ръст и по отношение на турските туристи в сравнение с данните от миналата година.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура