Родопа започна подготовка с група от 20 футболисти

13 Jan, 2020

С група от 20 играчи, водени от старши треньора Юлиян Сюрджиев, ФК “Родопа- Смолян“, стартира своята  подготовка за пролетния сезон на Трета лига – Югоизточна група.

Първата тренировка на зелено-белите се състоя на стадион „Смолян“.

Подготовката на отбора ще протече изцяло в Смолян, като до 1 февруари момчетата ще тренират на градския стадион, след което ще продължат на съоръжението в кв.“Райково“.

На този етап няма нови футболисти, като се очаква през седмицата в отбора да се завърне голмайсторът Георги Чакъров и евентуално Адриан Сюрджиев, който има вероятност да прекрати реферската си дейност. С отбора се раздели Ерик Смилянов, който през новия сезон ще играе в „Борислав“ – Първомай.

„Основно ще разчитаме на местни футболисти, както и до сега. Знаем, че ни очаква тежка пролет. Благодаря на Община Смолян, както и на кмета Николай Мелемов, че продължава да помага на отбора“, коментира Юлиян Сюрджиев.

На първата тренировка стана ясно още, че що се отнася за финанси, то всичко обещано на футболисти и треньори е разплатено и няма задължение към тях.

До дни се очаква да пристигнат и няколко момчета на проби, които са изявили сами желание да се присъединят към тима на Родопа-Смолян. През пролетта, треньорът на вратарите в първодивизионния Лудогорец, Здравко Чавдаров ще продължи да помага на отбора на Смолян.

Както вече стана ясно, тимът има уговорка за общо 4 контроли.

Първата приятелска среща е с ФК “Спартак“ – Пловдив, като двубоят е насрочен за 25 януари и ще се играе в града на тепетата.

На 1 февруари, ФК “Родопа – Смолян“ ще гостува на ОФК „Левски“ – Карлово, а на 11 февруари ще играе в Първомай с местния ФК „Борислав“. Последната контрола е с ФК „Димитровград – 1947“ на 15 февруари.

 

Групата на Родопа, с която стартира подготовка за новия сезон:

  • Вратари – Борислав Хаджийчев и Павлин Димитров.
  • Защитници – Димитър Чолаков, Валентин Фурлански, Владимир Драмалиев, Стефан Киков и Любослав Петров.
  • Халфове – Димитър Богутев, Елмир Мустански, Антон Болюков, Теодор Стефанов, Стефан Чилингиров, Николай Тихомиров и Христо Ковачев.
  • Юноши – Чавдар Палагачев, Георги Милев, Младен Чейреков, Милко Денев, Костадин Борисов и Георги Пелтеков.
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура