Община Смолян прекрати 15-годишния договор за сметосъбиране с Титан

24 Dec, 2019

Община Смолян прекрати 15-годишния договор за сметосъбиране с фирма Титан. Договорът бе сключен между община Смолян и „Титан – Клинър“ ООД през 2006 за срок от 15 години.

Срокът на договора изтичаше на 1 октомври 2021 г.

„Прекратяването на договора се наложи заради невъзможността на фирмата да работи по действащия договор. И ние не сме доволни от тях и те са недоволни от нас”, заяви кметът на Смолян Николай Мелемов.

Mежду община Смолян и „Клинър“ ООД е подписана спогодба, с която договорите се прекратяват, считано от 01 януари 2020 г. като за неизпълнение на договора община Смолян задържа гаранцията.

Община Смолян няма готовност със собствени ресурси да започне да осъществява дейностите по сметосъбирането и снегопочистването. Освен това до 1 януари не е възможно да се подготви организирането и провеждането на нова процедура. 

Затова общината е изпратила две покани – до „Еко Титан Груп“ АД за сключване на договор за чистота и сметосъбиране на стойност 2 900 000 лева с ДДС, а втората – до „ИСА 2000“ ЕООД за сключване на договор за зимно поддържане на стойност 1 020 000 лева с ДДС.

„Това е временна мярка. Надявам се до половин година да решим този проблем кардинално”, допълни градоначалникът на Смолян.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура