Бойко Борисов: Рудозем-Ксанти е важен за Смолян, бизнеса, туризма

23 Dec, 2019

Премиерът Бойко Борисов инспектира днес ремонта на третокласния път III-866 Кричим – Михалково – Смолян. Той бе придружаван от зам. регионалният министър Николай Нанков. На място го очакваха кметове от околните населени места заедно с областният управител Недялко Славов, председателя на ПГ на ГЕРБ  и депутат от региона Даниела Дариткова, кмета на Смолян Николай Мелемов.

Борисов заяви, че е дошъл да се увери как е изпълнено трасето. “46 млн. са вложени в реконструкцията и трябва всичко да е безупречно”, каза министър-председателят. Пътят Кричим – Михалково до скоро бе в изключително лошо състояние.

Реконструкцията стартира през май тази година. Старата настилка беше премахната, на места са извършени уширения до 3 м. чрез направата на подпорни стени и конзоли над реката. След това е положена нова асфалтова настилка с хоризонтална и вертикална маркировка. Поставена е предпазна мрежа на участъците със свлачища.

„Рудозем- Ксанти е важен  за Смолян, бизнеса, туризма. При добра организация август месец може да бъде готов”, обясни Борисов.

“Изпращаме успешна година с голям ръст на икономиката, стабилни финанси, трайно повишение на доходите. Регионите са в разтеж. Най-важните хора в света дадоха оценка за България”, допълни още Премиерът.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура