Полицията в Смолян раздаде награди, стипендии и подаръци на деца

20 Dec, 2019

На 19 декември в ОДМВР – Смолян директорът ст.комисар Николай Димов връчи награди на трима участника в конкурса за детска рисунка на тема „Аз и детското полицейско управление“. Награди и грамоти получиха Диляра Мехмедова – 5 клас, с.Грохотно, Емир Алиман – 5 клас, с. Грохотно и Денислав Маджуов – 4 клас гр.Мадан.

Инициативата е във връзка с планираните дейности по Националната програма „Детско полицейско управление“, организирано от Главна дирекция национална полиция. В конкурса второ място спечели петокласникът Енгин Сунай Мевлюдов от ОУ „Гео Милев“ село Грохотно.

В конкурса участваха 87 творби от 25 Областни дирекции на МВР в страната, като всички рисунки бяха продадени на благотворителен търг, а набраните средства ще бъдат дарени на деца, на загинали служители в системата на МВР. Ст.комисар Димов сам откупи една от рисунките, която ще намери подобаващо място в директорския кабинет.

На концерт на учениците от НУФИ „Широка лъка“ 21 ученика получиха еднократни стипендии от по 100лв., осигурени след проведена дарителска кампания сред служители на ОДМВР – Смолян. Директорът на ОДМВР-Смолян ст.комисар Николай Димов лично връчи стипендиите на отличилите се таланти от училището.

На 20 декември деца на загинали полицаи – служители на ОДМВР-Смолян получиха своите коледни подаръци, осигурени след дарителска кампания сред служителите на ОДМВР-Смолян. Александра на 14 години, Лилия на 18 години и Величка на 6 години получиха лакомства и сумата от 550лв. за всяка от тях.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура