Мадан се сдоби с нов социален център

04 Dec, 2019

Кметът на община Мадан посети персонала и потребителите на най-новата социална услуга – „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства” .

ЦНСТ- то функционира от близо месец и се помещава в общинска сграда в близост до  МБАЛ. Преди да започне своята дейност, центърът бе ремонтиран, оборудван и обзаведен, чрез защитен проект на общината.

Социалната услуга създава среда за живот близка до семейната, при която лицата с психични разстройства и с трайно намалена работоспособност получават необходимата индивидуализирана подкрепа за водене на относително самостоятелен и независим живот.  Капацитетът му е 15 потребители, като към момента в него домуват 6.

За тях се грижат медицински сестри, санитари, социален работник, а дейността на центъра се управлява от ръководител и счетоводител. Отличната база и доброто поддържане, отношението и срещаното разбиране ясно личат сред всички потребители и служители.

Градоначалникът сподели увереността си с персонала на социалното заведение,че  ще съумеят да дадат най-доброто от себе си, обгрижвайки потребителите по най-добрия начин.

Той ги увери и в това, че винаги ще имат неговата подкрепа, защото  социалната политика е един от водещите приоритети в работата му, като  това ще продължи и през този мандат.

Подобни

Новини от региона

спорт

култура

Времето