Опасност от падащи камъни по пътищата в Смолянско

03 Dec, 2019

Нормално се осъществява движението по пътищата в Смолянско. По високите и сенчести места има заледени участъци, които са обработени.

В Смолян пътните настилки са предимно сухи. Трафикът в сутрешните часове е по-интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и по входно-изходните пътни артерии на града.

Повишена е и опасността от падащи камъни по всички пътища в Смолянско.

През проходите в областта няма въведени ограничения, единствено през прохода „Пампорово“ целогодишно е забранено движението на автомобили над 3,5 тона.

Времето е с променлива облачност. Очаква се понижение на температурите и в Родопите е възможно дъждът да премине в сняг.

В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи да не тръгват с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Пътноподдържащите дружества са готови да реагират веднага и да обработят настилките и съоръженията, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите. В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.

Директорите на пътните управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

 

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето