В Смолян се проведе обучение как да се разпознаят симптомите на деца употребяващи наркотици

29 Nov, 2019

„Развитие на умение за индентифициране употребата на наркотични вещества сред подрастващите в училище“ бе темата на проведеното обучение, организирано от Превантивно-информационния център по наркотични вещества към община Смолян.

В него взеха участие медицински специалисти, работещи в училищните кабинети в областта, съобщи секретарят на центъра Мария Славчева. В обучението се включиха и представители на Областната дирекция на МВР, както и инспектори от Детска педагогическа стая. Срещата беше открита от секретаря Момчил Николов, който е и председател на Общинския съвет по наркотични вещества – Смолян.

Лекторът на обучението д-р Иван Добринов запозна присъстващите с новите синтетични наркотици , обясни тяхното въздействие при употребата от младите хора и последствията. Коментираха се различни казуси и се задаваха въпроси от участниците в обучението. Всеки обучаващ се получи материали по темата. По време на дискусията бяха изразени мнения, че обучението е било много полезно и занапред ще е от полза да се организират такива мероприятия, коментира Славчева.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето