Учители и ученици от ЕГ “Иван Вазов” на посещение в русенско училище

21 Nov, 2019

От 18 до 19 ноември 2019 г. директорът на ЕГ “Иван Вазов” г-жа Надежда Горанова, помощник-директорът г-н Димитър Иванов, учителите Ана Николова, Елена Костова и Мария Коджаколева, както и ученичките Моника Горялова и Гергана Кетева от 9 клас и Йоана Славчева от 10 клас посетиха СУПНЕ “Фридрих Шилер” – град Русе в рамките на мобилност по Национална програма „Иновации в действие”.

По време на еднодневното си гостуване в иновативното училище на брега на Дунав те присъстваха на два часа по немски език във втори и в девети клас, на един учебен час по английски език в 10 клас и имаха възможност да разгледат класните стаи, медиатеката и коридорите, където се възхитиха на инсталацията посветена на 30 години от падането на Берлинската стена, изработена от ученици.

Гостуването завърши в неформална обстановка, на работна вечеря в местен ресторант.
СУПНЕ “Фридрих Шилер” през настоящата учебна година развива иновация свързана с интерактивни методи на работа в часовете по чужди езици. На сбогуване гостите изразиха пред домакините прекрасните си впечатления от видяното и преживяното през целия ден.

От учебната 2019-20 година ЕГ “Иван Вазов” също е в списъка на МОН за иновативни училища. Една от двете ни иновации е въвеждането на нов учебен предмет “Комуникация и театър на немски и испански език”, воден от г-жа Ана Николова в 9 клас. Предметът е базиран на театралната педагогика, интерактивните методи на преподаване на чужд език и на игровизацията.

Втората иновация е свързана с интегрирани уроци по физика и астрономия, чиято цел е да обвърже преподаването на този предмет с други науки и предмети, като го направи по-интересен за учениците и с по-практическа насоченост. Иновативният преподавател по физика е г-жа Елена Костова.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура