Близо 80% от хотелите в Чепеларе са резервирани около празниците

20 Nov, 2019

Близо 80 процента от местата в хотелите в Чепеларе се резервирани около празниците, съобщи Съби Маданков, председател на местното хотелиерско сдружение.

Празничните дни в края на декември се определят от хотелиерите като “висок сезон”, с най-висока заетост на легловата база. Предимно български туристи се очакват в родопския град през предстоящия зимен сезон, информира БТА.

Цените на нощувките в хотелите и в местата за настаняване в Чепеларе се запазват непроменени от близо пет години, обясняват от сдружението. От 15 до 30 лв. струва нощувка със закуска в хотелите в града.

През новогодишните празници към цените на хотелските услуги се прибавят и куверти. Хотелиерите в Чепеларе продължават ценовата си политика, насочена към българския турист, коментира Съби Маданков.

Преобладаваща част от клиентите са неорганизирани туристи, пристигащи в Чепеларе без услугите на туроператори, допълва председателят на сдружението. Около 60-70 на сто от туристите резервират почивката си през интернет.

Дори във времената на виртуалните пътешествия, предпочитанията на туристите остават към традиционната родопска кухня и екопродукти, коментират местни хотелиери.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето