Кметът Мелемов поздрави Кирил Илиев по повод Световния ден за борба с диабета

14 Nov, 2019

Кметът Николай Мелемов поздравява координатора на Българската асоциация „Диабет“ за Смолянска област Кирил Илиев по повод 14 ноември – Световен ден за борба с коварното заболяване.

„Благодаря Ви за усилията, които полагате за по-пълноценен живот и по-добри дни на хората страдащи от диабет. Това е дълг на всеки гражданин и всяка Община – да помага за здравето на обществото ни. Искам да Ви уверя, че можете да разчитате винаги на моята съпричастност и подкрепа в борбата с коварната болест,“ се казва в поздравителния адрес на Мелемов до Илиев.

Kиpил Илиeв oтгoвapя и зa Cпopтнитe и млaдeжĸ, и дeйнocти в Бългapcĸaтa acoциaция „Диaбeт“. Pъĸoвoди нaциoнaлeн oтбop пo фyтбoл, cъcтaвeн caмo oт дeцa – диaбeтици, ĸoйтo вcяĸa гoдинa yчacтвa в пъpвeнcтвa в paзлични eвpoпeйcĸи дъpжaви.

Световният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Международната диабетна федерация и Световната здравна организация, в отговор на нарастващата тревога за бъдещето на милионите хора, страдащи от заболяването.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура