Ученици организират засаждане на дръвчета в изгорялата гора над Райково

13 Nov, 2019

Ученици от 9б клас в ППМГ „Васил Левски“ – Смолян с класен ръководител Анна Камбарева внесоха писмо за намерение.

Те работят по проект „Научи се да даряваш“. Целта на проекта е да се научим да даряваме и доброволстваме, да правим добро, без да търсим нещо в замяна.

Учениците предлагат от името на ППМГ „Васил Левски“ да организират и реализират инициатива по засаждане на дръвчета в изгорялата гора над Райково. Младежите избрали точно това място заради това, че преди там е имало гора, а след пожара тя бе унищожена. Всички знаем нуждата от гората и ползите от нея, както и необходимостта всеки един от нас като членове на обществото да имаме грижата и отговорността за запазване на екологичното равновесие.

Идеята на децата е да приобщят към начинанието настоящи и бивши ученици, техните близки и приятели и всеки, който проявява желание заедно и на едно място да направим нещо добро за нашия град и за природата.

Амбицията на учениците е да поставят началото на „Гората на ППМГ”. Гора, която да бъде грижа и отговорност на учениците от Гимназията и която може да се разраства и разширява напред във времето.

Нека да подкрепим благородната инициатива за засаждане на дръвчета в изгорялата гора над Райково при големия пожар през 2015!

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура