Новоизбраните кметове на Рудозем, Мадан, Неделино и Златоград встъпиха в длъжност

05 Nov, 2019

Областният управител Недялко Славов свика и проведе първите тържествени заседания, на които новоизбраните кметове и общински съвети в Рудозем, Мадан, Неделино и Златоград встъпиха в длъжност.

Славов поздрави всички с изборните резултати, като им пожела успех, да работят със същите високи темпове, както и по време на предизборната кампания, и да намерят правилните начини и средства, с които да изпълнят поетите към гражданите ангажименти. Той ги призова да работят публично и прозрачно, да привличат гражданите в управленските процеси, да търсят консенсус между всички представители в общинските съвети, като се стремят да преодоляват партийните си различия в името на обществения интерес.

Областният управител декларира подкрепата на държавата за развитието на ключови обществени сфери – образование, здравеопазване, социални дейности, инфраструктура, както и за целево финансиране за реализиране на важни проекти. Славов изрази очакванията си за добро взаимодействие между общинската и държавната власт в реализиране на приоритетните правителствени политики в образованието, електронните услуги, комплексното административно обслужване и други. „И това са стъпките, които ще накарат хората да чувстват институциите и местната власт близо до себе си.“

В заключение, областният управител призова новоизбраните градоначалници и членове на общински съвети да загърбят предизборните емоции, като в процеса на изпълнение на същинската си работа не прекратяват контакта си с хората. Пожела им успешен и ползотворен управленски мандат.

По време на първите тържествени заседания бяха избрани и председатели на общинските съвети. Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, се проведе таен вот, като изборът беше – Общински съвет-Рудозем оглави д-р Владимир Янков, начело на Общински съвет-Мадан застава Бисер Базеников, в Неделино – инж. Стойко Еленов, а в Златоград Общинският съвет ще бъде председателстван от Емил Хумчев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура