Президентът Радев: В 101-ви Алпийски полк се генерират уникални отбранителни способности

09 Oct, 2019

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев посети 101-ви алпийски полк от Сухопътните войски в Смолян. Президентът бе посрещнат от командира на полка полковник Димитър Кацаров и зам. областният управител на Смолян Андриян Петров.

Президентът прие строя на почетния караул и бойното знаме на 101-ви Алпийски полк, след което проведе среща с личния състав и разгледа въоръжението, специализираното ски и алпийско оборудване на полка.

В 101-ви алпийски полк в Смолян се генерират уникални отбранителни способности за решаване на специфични бойни задачи в екстремни  условия. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си при 101-и алпийски полк от Сухопътните войски. Посещението е част от програмата на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили за срещи с личния състав в различни формирования на Българската армия.

Държавният глава се запозна с мисията и задачите на 101-ви алпийски полк и разгледа въоръжението и специализираното оборудване. По думите на президента формированието в Смолян има богати традиции, а високите цели и предизвикателните планински условия изграждат отличната мотивация и характера на военнослужещите, както и дух на екипност и взаимопомощ.

„Хората тук са наистина подготвени и това го показват в множество учения, част от които международни, в мисии зад граница, в мисии в помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи“, заяви Румен Радев. Той отбеляза усилията на командния състав на поделението в трудни финансови условия да осигури средства за подготовката и изграждането на способности на военнослужещите.

„Обществото очаква от вас способности, а те се формират с огромен риск“, обърна се президентът към личния състав на полка и ги поздрави за куража, силния им дух и отличните умения.

 

Снимки: Авторът

Подобни

Новини от региона

спорт

култура

Времето